Читај ми!

ЕП одобрио план за расподелу избеглица

Европски парламент подржао је план Европске комисије о расподели 120.000 избеглица међу државама чланицама Уније.

После данашње подршке у Европском парламенту план треба да подрже министри унутрашњих послова и правосуђа земаља чланица ЕУ, на састанку који је заказан за 22. септембар, преноси Бета.

План за расподелу 120.000 избеглица подржало је 372 посланика, док је 124 било против, а 54 уздржано.

Потпредседник Европске комисије Франс Тимерманс захвалио је парламенту и рекао да је избегличка криза изазов за Европу "на политичком нивоу, хуманитарном нивоу, а може се рећи чак и на моралном нивоу".

Европска комисија је подршку Европског парламента за план о размештању избеглица поздравила као "важан корак", посебно због чињенице што је Европски парламент о предлогу Комисије изјаснио по хитној процедури.

"Сада је отворен пут да Савет усвоји наш предлог. Позивамо земље чланице да усвоје неопходне одлуке на ванредном састанку министара правде и унутрашњих послова 22. септембра", наводи се у саопштењу из Брисела.

Ванредни самит лидера ЕУ следеће недеље

Лидери Европске уније окупиће се у среду следеће недеља на ванредном састанку посвећеном решавању избегличке кризе.

Председник Европског савета Доналд Туск најавио је на Твитеру да ће сазвати састанак за 23. септембар.

Министри унутрашњих послова чланица ЕУ у понедељак у Бриселу нису успели да се договоре око плана за смештање 120.000 избеглица због снажног противљења групе источноевропских земаља.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи