Читај ми!

Ко су Корбинови најближи сарадници

Британија је данас добила нову владу у сенци. После ноћи проведене у, како то медији описују, креативном хаосу, именовао ју је новоизабрани контроверзни лидер опозиционих лабуриста Џереми Корбин. Каже да је његов тим "комбинација промене и континуитета". Аналитичари у Лондону истичу да су већински конзервативци од сада суочени са правом опозицијом.

Прва постава опозиције говори да је Корбин одустао од радикалних жеља зарад јединства странке, чије чланство због њега наставља да расте. Оличење наглог заокрета лабуриста улево је министар финансија у сенци Џон Макдонел. Заслужан је за Корбинову кампању.

Десницу је згрозио изјавом да "би се вратио у осамдесете и убио Маргарет Тачер". Противи се политици штедње на рачун сиромашних.

Да од распада левице нема ништа, доказ је Енди Барнам. Корбину очигледно не замера што га је победио на изборима за вођу странке. Из ресора унутрашњих послова поручује да је важно само "ујединити се и оборити торијевце".

За континуитет и спољну политику и даље је задужен Хилари Бен, противник војне интервенције у Сирији.

Да смири страсти ту је и Том Вотсон, мозак иза Корбиновог успона. Близак са синдикатима, већ је најавио да нема ништа од лабуристичке подршке изласку из Европске уније.

Прва дама левице је Анђела Игл, задужена за економију, али и ускакање у лидерски шињел када затреба. Одбраном се бави њена сестра близнакиња Марија, чиме је развејан Корбинов сан о уништењу британског нуклеарног арсенала.

Уз нову опозицију енергично стоје и синдикати, а левичарска штампа поручује: "Корбин, као и Сириза у Грчкој, Подемос у Шпанији и Шкотска национална партија, имунолошки је одговор болесног и болног политичког тела у борби са хроничном инфекцијом, која прети да за сва времена прогута наду."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару