Читај ми!

Даунинг стрит именовао министра за избеглице

Даунинг стрит је саопштио да је именован министар који ће се бавити са 20.000 сиријских избеглица, колико је Лондон пристао да прими из кампова из земаља које се граниче са ратом разореној Сирији. Дејвид Камерон: Велика Британија издваја 154,5 милиона долара за избеглице.

"Краљица (Елизабета друга) радо је одобрила именовање парламентарца Ричарда Харингтона за парламентарног државног подсекретара у Одељењу за заједнице и локалну самоуправу и Одељења за међународни развој при Министарству унутрашњих послова", наводи се у саопштењу из Даунинг стрита, преноси Танјуг.

Харингтон ће бити у британској влади одговоран за координацију и ангажовање да се преселе до 20.000 сиријских избеглица у Велику Британију, уз координирање у пружање подршке владе сиријским избеглицама у региону.

Парламентарни државни подсекретар је најнижи од три нивоа министра у Влади Велике Британије, како британског министра тако и британског државног секретара, пренела је агенција АФП.

У међувремену, британски премијер Дејвид Камерон разговарао је са сиријским избеглицама у Либану пошто је Лондон обећао помоћ 100 милиона фунти (154,5 милиона долара) за сиријске избеглице у неколико земаља - Јордану, Либану и Турској, од којих 29 милиона фунти треба да оде у Либан.

Повећање помоћи земаља у региону је према речима британског премијера, "кључ" за решавање избегличке кризе током које је на стотине хиљада људи похрлило у Европу, тражећи азил.

"Око три одсто од 11 милиона Сиријаца који су били присиљени да напусте своје домове су затражили азил у Европи. Без британске помоћи, на стотине хиљада још могли би да ризикују своје животе да би стигли у Европу па су ова средства део нашег свеобухватног приступа у решавању проблема избеглица из региона", рекао је Камерон у Бејруту, јавио је АФП.

Агенција преноси да је Камерон навео да је, према подацима УН, Либан земља-домаћин за више од 1,1 милиона сиријских избеглица, док подаци Бејрута показују да је реч од око1,5 милиона. Либан, иначе, броји око четири милиона људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару