Читај ми!

Земљотрес у Јапану, најмање 15 повређених

Најмање 15 особа је повређено у земљотресу јачине 5,4 степена по Рихтеровој скали, који је рано јутрос погодио Токио.

Међу повређенима је и 83-годишња жена која је сломила ногу када је пала са кревета, објавио је најтиражнији јапански дневник Јомиури шимбун, преноси Танјуг.

Епицентар потреса био је у Токијском заливу, а јапанска Метеоролошка агенција је саопштила да није издато упозорење на цунами, додајући да се потрес догодио на дубини од 70 километара, јавља АФП.

Агенција је упозорила на накнадне веће потресе који би могли погодити Токио за неколико дана, позивајући грађане да обрате пажњу на могућа клизишта због јаких киша, које су погодиле то подручје раније ове недеље.

Земљотрес је дошао у тренутку док се власти боре са последицама велике поплаве, у којој је погинуло најмање троје људи, а хиљаде спасилаца траже двадесетак несталих у катастрофи која је погодила град Јосо, на 60 километара од Токија.

Становници су рекли да потрес није био довољно јак да избаци ствари са полица, али је према наводима јавног сервиса НХК, најмање пет људи остало заробљено у лифтовима.

Земљотрес је привремено зауставио метро и возове, али су убрзо наставили рад, преноси АФП.

Влада је саопштила да потрес није изазвао штете на регоналним нуклераним постројењима, а није утицао ни на подручје разорене нуклераке Фукушима Даићи, која је настрадала у снажном земљотресу од девет Рихтера и цунамију, 2011. године.

Она је служила као подсетник да би велики земљотрес могао у било које време ударити у јапански главни град, са 13 милиона људи.

Стручњаци су дуго упозоравали Јапан да мора остати спреман за наредни велики земљотрес, пошто је његове обале у мају погодио снажан потрес од 7,8 Рихтера. Због тога становништво и власти одржавају вежбе за хитно реаговање у случају потребе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару