Читај ми!

Клинтонова: Жао ми је због мејлова, то је била грешка

Хилари Клинтон извинила се што је користила лични имејл док је била на функцији америчког државног секретара и нагласила да је то била грешка.

Клинтонова је синоћ, у емисији "World News Tonight" на Еј-Би-Сију, истакла да преузима потпуну одговорност и да жали што је то урадила, преноси Танјуг.

"То је била грешка. Жао ми је због тога. Преузимам одговорност", рекла је Клинтонова, која се сматра најозбиљнијим кандидатом за освајање номинације Демократске странке за председничког кандидата следеће године, пренеле су агенције.

Клинтонова је рекла да су сви са којима је размењивала мејлове, "укључујући и људе у Белој кући и Стејт департменту" знали да користи лични имејл.

Признала је да је требало да користи два налога за мејлове - један за приватне поруке, а други за преписку која је везана за посао.

Само дан раније, у интервјуу за агенцију АП, Клинтон је рекла да не осећа потребу да се извини за коришћење приватног имејл налога и сервера током мандата у Стејт департменту зато што је, како је навела, све што је радила било дозвољено.

Рекла је и да приче о коришћењу приватних мејлова нису нашкодили њеној кампањи.

"Не, уопште. То јесте одвраћање, у извесном смислу. Али ни на који начин није утицало на план за нашу кампању, напоре које чинимо да се организујемо овде у Ајови или негде другде. И још увек верујем у добру организацију и поруку коју моја кампања шаље", рекла је Клинтон.

Ипак, рекла је да је за њу било "боље" да је користила одвојене имејл налоге за приватну и јавну комуникацију.

"Такође сам покушала не само да преузмем одговорност зато што је то била моја одлука, већ да све буде транспарентније", указала је бивша државна секретарка.

Стејт департмент је у међувремену објавио неке мејлове који показују да је Клинтонова примала поруке које су касније означене као поверљиве информације, укључујући и неки материјал у вези са производњом и ширењем америчких обавештајних информација.

Прошлог месеца Клинтонова је предала сервер Федералном истражном бироу, заједно са УСБ-ом на којем су копије мејлова.

Недавне анкете у САД показују да је Хилари Клинтон почела да губи подршку са продубљивањем контроверзе око њених мејлова.

Од маја је изгубила подршку око 20 одсто бирача Демократске странке, док њен главни изборни ривал, сенатор Берни Сандерс из државе Вермонт, смањује разлику.

Пад популарности Хилари Клинтон аналитичари повезују са сваким додатним објављивањем порука са њеног приватног сервера.

ФБИ је почео да проверава мејлова Клинтонове када се сазнало да је она као амерички државни секретар користила свој лични сервер за службену преписку, што представља кршење федералног закона.

Због тога је била мета жестоке критике Републиканске странке и под притиском уочи наредних председничких избора.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару