Читај ми!

Најмање 46 ухапшених у протесту у Јерменији

Око 46 демонстраната, међу њима шест малолетника, ухапшени су у у центру Јеревана и одведени у полицијске станице, саопштио је директор прес службе јерменске полиције Ашот Агароњан.

Ашот Агароњан каже да је јуче полиција предузела мере да деблокира Авенију маршала Баграмјана наводећи да су учесници протеста показали разумевање према полицијској акцији, преноси Танјуг.

"Шест малолетних грађана су одмах пуштени на слободу. Остали ће изаћи на слободу чак и без административног прекршаја који неће бити поднет против њих", нагласио је Агароњан.

Раније данас јереванска полиција одблокирала је једну од главних улица у престоници пошто ју је очистила од барикада које су поставили демонстранти који су у протесту због повећања цена електричне енергије.

Полиција је такође померила демонстранте са саобраћајне траке у главној Авенији маршала Баграмјана.

АП наводи да је нејасно да ли ће протести бити настављени на другим местима, у вечерњим сатима пошто је оваква продужена затегнутост са полицијом најозбиљнији протест који је Јерменија видела последњих година.

Пошто је број демонстраната порастао и достигао око 15.000, јерменски председник Серж Саркисјан обећао је 27. јуна да ће суспендовати повећање цене струје. Демонстранти су одбили да уклоне барикаде формиране од великих контејнера иако је број присталица ноћних протеста све мањи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи