Читај ми!

За викенд се утопила 41 особа у Пољској

Чак 41 особа утопила се за викенд у Пољској, када су грађани због тропске врућине од преко 37 степени масовно изашли на плаже и купалишта.

Спасиоци су нашли тело друге од две девојчице које су пошле у петак увече да се расхладе и окупају у Висли крај Кобилњице у централној Пољској. Њена 13-годишња вршњакиња нађена је удављена у недељу, близу места где су последњи пут виђене на обали реке, преноси Бета.

"Био је то веома трагичан викенд, најтрагичнији у много година. Укупно се од петка удавила 41 особа. Само у недељу се удавило њих 26", каже за пољску телевизију ТВН24 портпарол Главне команде пољске полиције Маријуш Соколовски.

Уочи викенда, када су почеле врућине, а Пољаци масовно почели да траже уточиште од жеге на плажама и базенима, пољска полиција је апеловала на грађане да избегавају нелегална купалишта и да се расхладе на плажама и базенима који имају спасилачку службу.

Од маја, када је сезона почела, удавила су се 124 Пољака. Најчешћи узрок дављења је алкохол и игнорисање ризика.

Ивона Куц из Главне команде пољске полиције упозорила је да би многе од тих трагедија могле да се избегну да жртве нису пиле алкохолна пића и да су биле опрезније и мање ризиковале у води.

"Вода је супер, сјајно човек може да се одмори, али морамо да размишљамо. Ако лакомислено потценимо воду, осветиће нам се", каже Даријуш Лума из спасилачке службе на Мазурским језерима.

Полиција је такође током викенда пооштрила контролу Пољака који управљају бродовима и чамцима и подсетила да је и возачима на води алкохол забрањен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи