Читај ми!

Олуја изазвала поплаве и клизишта на Филипинима

Због тропске олује која је изазвала поплаве и клизишта на Филипинима, затворене су школе у престоници Манили, отказани су летови на северу земље, а сви бродови су остали у лукама, саопштили су надлежни за управљање у кризним ситуацијама.

Упозорења о олуји издата су у најмање 14 области на главном острву Филипина Лузону. Тропска олуја Линфа која се споро кретала на северу дуж југоисточног азијског архипелага, носила је ветрове јачине 100 километара по сату, преноси Танјуг.

Извршни директор Националног савета за управљање несрећама и смањење ризика Александар Пама изјавио је да ће олуја донети снажне кишне падавине у радијусу од 400 километара.

"Морски саобраћај и пецање на северу земље биће заустављени јер очекујемо да таласи достигну висину и до четири метара", нагласио је Пама, додавши да је циљ спречити несрећу и губтике живота.

Војне јединице су у приправности уколико буде неопходна евакуација људи у привремена склоништа, навео је Пама.

Влада очекује штету на усевима у подручјима за производњу пиринча на северном острву Лузону.

Олуја Линфа довела је у суботу до стварања клизишта на северу острва, наводи Ројтерс.

Годишње ову острвску земљу погоди у просеку 20 тајфуна. У најјачој олуји Хаијан који је направио клизиште на Филипинима 2013. године, погинуло је више од 6.300 особа а за 1.000 се и даље трага.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи