Читај ми!

ЕУ: Санкције Русији до краја јануара

Владе земаља чланица Европске уније сложиле су се да санкције Русији, због њених акција у Украјини, продуже за шест месеци, тачније до 31. јануара следеће године.

Продужетак санкција за још шест месеци усагласили су на састанку у Бриселу амбасадори 28 земаља чланица ЕУ, преноси Танјуг.

Очекује се да ће ратификација ове одлуке на састанку министара спољних послова ЕУ у понедељак у Луксембургу бити само формалност, навео је Ројтерс.

Руски министар финансија Антон Силуанов рекао је да је Москва у економским плановима већ узела у обзир могућност продужења санкција.

Европски парламент је прошле недеље изгласао резолуцију у којој се тражи да се Русији продуже санкције због мешања у сукоб у Украјини и позвао на јединство у супротстављању политици Москве.

После тога се огласио портпарол руског председника Дмитриј Песков, који је поручио да ће Русија одговорити принципом реципроцитета ако се притисак западних санкција на њу појача.

"Што се тиче санкција, Русија је више пута нагласила да се залаже за принцип узајамности и ниједан корак у санкцијама неће остати без одговора", рекао је тада Песков.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи