Поплаве погодиле Тексас и Оклахому

Најмање три особе су изгубиле живот, а на стотине кућа је уништено у полавама које су погодиле Тексас и Оклахому, саопштиле су локалне власти, уозоравајући да ће се велике кише наставити.

У тексашком граду Сан Маркос становницима је у раним јутарањим сатима издато наређење да напусте своје куће, пошто су поплавне воде претећи порасле, након снажних пљускова који су обично суве улице претворили у кривудаве реке, преноси АФП.

Пошто су камиони и аутомобили потопљени, људи су користили лежаљке на надувавање да би плутали низ улице, наводи Танјуг.

Око 400 кућа у околини је уништено, па су локалне власти отвориле привремена склоништа за становнике који нису могли да се врате кућама.

Поред послатих порука, полицајци и ватрогасци иду од врата до врата да грађане обавесте о евакуацији.

Река Бланко брзо расте и пробила је рекордни ниво, забележен 1920-их година, наведено је у саопштењу града.

Вођа ватрогасаца Кен Бел је рекао да је најмање једна особа погинула, а трага се за још три нестале.

У Оклахоми, северно од Тексаса, две особе су изгубиле живот. Један ватрогасац је погинуо у Клермору када га је захватила олуја док је био у акцији спасавања, као и једна жена у Талси, пошто је њен ауто склизнуо са пута.

Национална метеоролошка служба је упозорила да се очекују јаке кише у великом потезу централних и јужних равница према долини Мисисипија. Могућа су торнада и разарајући ветрови, као и додатне поплаве, преноси АФП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи