Клизиште направило језеро у Непалу, људи напуштају домове

Хиљаде успаничених Непалаца напустило је домове у страху од поплаве, након што је клизиште затрпало реку на северозападу Непала, тешко погођеном недавним земљотресима, објавили су локални званичници.

Огромне количине блата и камења су се око поноћи по локалном времену сручиле у реку Кали Гандаки у округу Мјагди и створиле неку врсту природне бране, услед чега се створило језеро дуго чак два километра, пренела је агенција АФП.

"Евакуисали смо око 100 људи са подручја погођеног клизиштем. Људима у другим селима није потребна хитна помоћ спасилаца, али су хиљаде њих ипак напустили своје домове", изјавио је локални званичник Јам Бахадур Чокал.

Засад нема извештаја да је неко погинуо или повређен, наводе локални званичници.

Војни хеликоптер са војницима и стручњацима се запутио на место где је дошло до клизишта, како би помогли да се уклони блокада од блата и камења и испразни вештачко језеро које је створило клизиште.

Непал су 25. априла и 12. маја погодила два јака земљотреса, у којима је погинуло готово 8.700 људи, а повређено њих 16.800. Ти земљотреси и многобројни накнадни удари су такође узроковали клизишта, која сада прете становништву те планинске земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи