Путин потписао закон о забрани страних НВО

Руски председник Владимир Путин потписао је закон који осуђују активисти за људска права а према којем ће руске власти моћи да забране рад невладиних организација које сматрају "непожељним".

Закон предвиђа забрану рада неке стране невладине организације уколико представља претњу за безбедност земље и уставне темеље руске државе, чиме постаје непожељна у Русији, преноси Бета.

Закон предвиђа и судско гоњење представника невладиних организација, којима може да прети казна до шест година затвора или протеривање из земље.

Амнести интернешенел осудио је закон оцењујући да је то "последње у низу репресије без преседана над невладиним организацијама".

У Русији је 2012. донет закон према којем све стране невладине организације које се финансирају из иностранства, морају да се пријаве као "страни агенти", назив из совјетске ере који означава сарадњу са Западом.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи