Стејт департмент објавио мејлове Хилари Клинтон

Стејт департмент је објавио мејлове Хилари Клинтон за које републиканци верују да могу да баце светло на начин на који је америчка администрација реаговала на напад у либијском граду Бенгазију. Тада су погинула четворица Американца.

У саопштењу Стејт департмента наводе да је 296 мејлова постављено онлајн, преноси Танјуг.

"Мејлови које објављујемо не мењају суштинске чињенице нити наше разумевање догађаја пре, током или после напада", каже портпарол Стејт департмента Мери Харф. 

Из Федералног истражног бироа поручују да ознаке тајности на та документа треба вратити одмах након процене.

У нападу на амерички конзулат у Бенгазију 2012. године, за који се сматра одговорним екстремистичка група Ансар ел Шарија, погинуо је амбасадор САД у Либији Џеј Кристофер Стивенс и још тројица америчких званичника.

Комисија, коју је формирао Конгрес у коме републиканци имају већину, истражује овај напад. Наводи да је америчка администрација, у којој је Клинтонова тада била државни секретар, прикрила праве околности тог догађаја.

Клинтонова, која је водећи демократски кандидат за председничку трку 2016. године, суочена је са критикама да је искључиво приватни мејл користила за службену преписку у периоду од 2009. до 2013. године, када је била на функцији државног секретара САД.

Она је у децембру Стејт департменту предала око 30.000 мејлова у штампаној форми. Тим Стејт департмента радио је на дигитализацији и провери мејлова, како би поверљиве или осетљиве информације биле затамњене, наводи АФП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи