Холаднија, делимична забрана бурки

Муслиманкама ће ношење вела на јавном месту делимично бити забрањено, одлучила је Влада Холандије. Одлуку тек треба да одобри Скупштина Холандије.

Одећа која прекрива лице биће забрањена у школама и другим образовним институцијама, у болницама и домовима здравља, као и у владиним институцијама и у градском превозу, преноси Бета.

Забрана се неће односити на улицу, већ само у "одређеним ситуацијама у којима је важно видети лице из безбедносних разлога", каже премијер Марк Руте и додаје да разлози забране немају везе са вером.

"Тражили смо најбољу равнотежу између слободе одевања и важности узајамне комуникације током које можемо да видимо лице особе са којом контактирамо", истиче Руте.

Жене које не буду поштовале будући закон биће кажњене новчаном казном од 405 евра.

Холандска телевизија јавља да у Холандији муслимански вео носи свега 100 до 500 жена, и то не стално.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи