Ухапшене десетине Гуленових присталица

Турска полиција ухапсила је десетине бизнисмена и полицијских званичника у новом таласу рације против присталица покрета исламског проповедника Фетулаха Гулена, који живи у САД и којег турска влада оптужује за покушај пуча, саопштили су званичници.

Канцеларија гувернера за централну провинцију Конија саопштила је да полиција поседује налоге о привеђењу 69 осумњичених за чланство у организацији Фетулаха Гулена, јавља АП.

Рације су покренуте данас у Конији и 10 других провинција, а међу ухапшенима су и бивши шеф полицијске станице у Конији и други виши званичници.

Канцеларија гувернера није идентификовала тражене бизнисмене.

Полиција је одбила да коментарише операцију, која се спроводи уочи парламентарних избора, заказаних за 7. јун, преноси Ројтерс.

Влада Турске оптужује присталице Гулена да су ковали заверу против ње и да стоје иза корупционашког скандала 2013. године, који је уздрмао владу јер су у тај скандал наводно били умешани министри.

Гулен, некадашњи савезник, а сада непријатељ турског председника Реџепа Тајипа Ердогана, негирао је оптужбе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи