Москва ухватила литванског шпијуна на делу

Руска Федерална безбедносна служба саопштила је да држи литванског шпијуна који је ухваћен "на делу" у Москви, током размене поверљивих докумената.

У саопштењу које су објавиле руске новинске агенције наводи се да је 19. маја у Москви приведен литвански грађанин, службеник литванске обавештајне службе, преноси Танјуг.

"Страни шпијун је ухваћен на делу док је примао тајна докумената од руског грађанина", наводи се у саопштењу руске Федералне безбедносне службе (ФСБ).

У саопштењу се наводи да је ухваћени литвански шпијун "признао да је официр Другог одељења војне обавештајне службе литванског министарства одбране", преноси АФП.

"Шпијун се сада налази у затвору Лефортово, у Москви", додаје се у саопштењу ФСБ.

Суд је касније наложио да се мушкарац, који је идентификован као Арстидас Тамошаитис, држи у притвору два месеца током трајања истраге, навела је портпаролка суда за новинску агенцију Интерфакс.

"Литванско министарство одбране не коментарише овакву врсту информација", навела је портпаролка тог министарства Аста Галдикаите у данашњој изјави за АФП из Вилњуса.

АФП подсећа да најновија вест долази из Москве две недеље пошто су литвански тужиоци саопштили да у притвору држе руског држављанина осумњиченог за шпијунажу и да му је наложен тромесечни притвор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи