Нападач на музеј "Бардо" ухапшен у Италији

Мароканац Абделмаџид Туил ухапшен у близини Милана, по међународној потерници због терористичког напада на музеј "Бардо" у Тунису. Месец дана пре напада у којем су убијене 22 особе, Туил је у Италију стигао бродом са мигрантима. Након што му је уручено решење о протеривању из земље, губи му се сваки траг.

Италијанска полиција саопштила је да је Мароканацу Абделмаџиду Туилу, старом 22 године, било наложено да напусти Италију, али није познато како ни кад је то учинио, преноси Танјуг.

Шеф миланског тужилаштва за антитерористичке активности Бруно Мегале рекао је да је Туилу утврђен идентитет у Порто Емпедоклу на Сицилији 17. фебраура, као и да му је тада уручено решење о протеривању из земље, преноси АП.

Туила, за којим је била расписана међународна потерница, ухапсила је синоћ антитерористичка полиција ДИГОС, у граду Гађијано близу Милана, рекао је портпарол полиције за АФП.

У нападу на музеј "Бардо", 18. марта, укупно је убијено 22 људи, 21 туриста и један тунижански полицајац.

Два тунижанска нападача, који су пуцали у туристе кад су изашли из аутобуса пред музејом, убијена су из ватреног оружја, после узимања талаца у музеју.

Вест о хапшењу Мароканца изазвала је оштре реакције антиимигрантски настројених политичара у Италији, који су више пута упозорили да би исламски екстремисти могли неопажено да уђу у Италију тако што ће се наћи међу хиљадама избеглица који бродовима из Либије покушавају да преплове Средоземље и докопају се европског тла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи