Рогозин: Лицемерне одлуке Француске o продаји бродова

Француска лицемерно доноси одлуке о продаји носача хеликоптера "мистрал", без пристанка Русије која је наручилац и крајњи корисник сертификата, каже заменик руског премијера Дмитриј Рогозин.

Наводе да ће "мистрали" бити потопљени, Рогозин оцењује као покушај француске војске да уцени своје политичаре, преноси Танјуг.

"Делови крме су наши, ми имамо крајњи кориснички сертификат за њих. Они не могу да ураде ништа без наше дозволе", наглашава Рогозин.

Рогозин истиче да су бродови прављени за руску морнарицу, да су потпуно русификовани и прилагођени руским поморским стандардима.

"Ми све контролишемо и све ће бити у реду", поручује Рогозин, поводом текста француског листа Фигаро да Француска може одлучити да намерно потопи два носача хеликоптера "мистрал" у отворено море, ако власти изаберу да раскину уговор и одбију да их предају Русији.

Како је наведено, међу могућим опцијама које разматра француска влада, јесте и уништење бродова, њихово демонтирање или потапање у море. Такође, могу се пронаћи и нови купци, међу којима су Канада, Северна Кореја и балтичке земље.

Рогозин верује да ће коначну реч са француске стране дати њихов председник, али није коментарисао да ли ће Русија тужити Француску због кашњена испоруке "мистрала".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи