Читај ми!

Укинут полицијски час у Балтимору

Градоначелница Балтимора Стефани Ролингс-Блејк укинула је полицијски час који је од уторка био на снази. Дан пошто је шест полицајаца оптужено за смрт Афроамериканца, на хиљаде људи је у новим демонстрацијама позивало на правду у Балтимору.

Полицијски час уведен је пре шест дана после нереда изазваних смрћу младог црнца Фредија Греја због повреда задобијених у полицијском притвору, преноси Бета

"Наређење за укидање полицијског часа ступа на снагу одмах", навела је градоначелница на свом Твитер налогу.

"Моја намера је од почетка била да не продужим ову меру ни дан дуже него што је неопходно", навела је Ролингс-Блејк пошто су последње демонстрације одржане у миру.

Градоначелница je била суочена са све учесталијим позивима да то учини, посебно од власника ресторана и радњи који су тврдили да им је посао тиме оштећен, пренео је АФП. 

Одлука о покретању оптужнице против шесторо полицајаца умешаних у смрт младића допринеле су смањивању напетости у Балтимору.

И данашње демонстрације у Балтимору прошле су без инцидената.

Национала гарда Мериленда навела је на Твитеру да има скоро 3.000 војника и ваздухопловаца, спремних да помогну у очувању мира у граду, преноси АФП. 

"Насиља је било у Балтимору свакога дана због акција полиције, али је ово добар знак да смо сада сви заједно. Не бисмо смели да чекамо да се нешто у граду догоди како би нас то ујединило", рекао је становник Балтимора. 

"Ја сам наставница, а моји ученици се суочавају са системском неправдом свакога дана. Важно је да људи буду свесни шта се дешава, да не буде нереда. Желим да подржим једнакост између белаца и Афроамериканаца у Америци како бисмо заиста постали земља за коју кажемо да је то што јесте", рекла је житељка тог града.

Ипак, и ноћас је било кршења полицијског часа па је полиција ухапсила више особа које су одбиле да се разиђу и које су се одвојиле од поворке демонстраната.

Шест оптужених полицајаца требало би да се појави на суду 27. маја, саопштено је у балтиморском суду. Ако судија утврди да има довољно основа, биће суђења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару