Читај ми!

Последњи Грасов интервју: Несвесно улазимо у нови рат

Немачки писац и нобеловац Гинтер Грас рекао је, у последњем интервјуу пред смрт, да страхује да човечанство "месечари" у нови светски рат.

"Са једне стране имамо Украјину где се ситуација не побољшава, у Израелу и Палестини ствари се погоршавају, катастрофа коју су Американци оставили у Ираку, злодела Исламске државе и проблем Сирије", рекао је Грас шпанском листу Паис у интервјуу који је данас објављен.

"Рат је свуда. Ризикујемо да направимо исте грешке као и раније и да, не знајући да то чинимо, у светски рат уђемо као месечари", додао је немачки нобеловац, преноси АФП.

Најпродаванији шпански лист саопштио је да је интервју урађен у пишчевом дому у Либеку на северу Немачке 21. марта и да је последњи пре његове смрти.

У подужем интервјуу Паису, Грас је изразио и забринутост због климатских промена и пренасељености.

"Све то заједно чини да увидим да су ствари коначне, да ми немамо неограничено време", закључио је Грас.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи