Либија, утопило се најмање девет миграната

Италијанска обалска стража је пронашла тела најмање девет миграната, који су се утопили пошто се уз обалу Либије преврнуо брод са више од 150 људи, саопштиле су италијанске власти.

Спасиоци су успели да спасу 144 мигранта, а тренутно трагају за преосталим путницима брода који се преврнуо око 130 километара од либијске обале, пренела је агенција АФП.

Није познат укупан број миграната на броду, као ни њихова националност, наводи француска агенција.

Синоћ је италијанска Обалска стража саопштила да је током викенда из Средоземног мора спасла укупно 2.782 особе, а тако велики број је последица лепог времена услед чега је више пловила са имигрантима испловило са афричке обале ка Италији.

Према подацима агенције Фронтекс, број миграната који су током 2014. године илегално ушли на територију Европске уније се готово утростручио на годишњем нивоу на 276.000, од чега је близу 220.000 миграната стигло у Унију преко Средоземља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи