Читај ми!

Појачане борбе на истоку Украјине

Борбе у источној Украјини интензивирале су се након више од месец дана релативног затишја, саопштили су посматрачи ОЕБС-а. Код доњецког аеродрома рањена двојица новинара.

Двојица новинара рањена су у пуцњави код доњецког аеродрома, када их је погодила противтенковска граната, саопштено је из Министарства одбране самопроглашене Доњецке Народне Републике, преноси Танјуг.

Један од новинара је тешко повређен.

Представници ОЕБС-а за сада не желе да обиђу место догађаја у области насеља Пески, због борби које су у том делу обновљене.

"Уколико успемо да убедимо представнике ОЕБС-а, обићи ћемо место инцидента", поручује неименовани представник Министарства одбране ДНР.

У војном конфликту између проруских побуњеника и снага украјинске владе од марта прошле године погинуло је више од шест хиљада људи.

Борбе су се у великој мери стишале када је средином фебруара постигнуто примирје и повучен део тешког наоружања са линије фронта.

Посматрачи ОЕБС-а саопштили су да су чули интензивну минобацачку паљбу и пуцње из аутоматског наоружања изван села Широкин, која је трајала око три сата.

Минобацачка ватра могла се чути и ноћас и јутрос у централном делу региона Доњецк.

Борбе су примећене и на уништеном аеродрому у Доњецку, где новинарима из безбедносних разлога од јуче није дозвољен приступ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи