Читај ми!

Шведска, уместо руске подморнице теретни брод

Непознато страно пловило за којим је Шведска морнарица прошле јесени трагала у водама близу Стокхолма је, како се сада испоставило, заправо био теретни брод, изјавио је шведски адмирал Андерс Гренстад.

Шведски адмирал је за тамошњу новинску агенцију изјавио да је оно за шта се сматрало да је пловило или страна подморница заправо био само теретни брод, преноси Танјуг.

У то време су шведски медији писали да морнарица трага за руском подморницом, за коју се веровало да се налази на подручју потраге, али никад није нађена, подсећа Раша тудеј.

Шведска морнарица је у документима о истраживачкој мисији покренутој због неидентификованог пловила примећеног у Стокхолмском архипелагу сада променила израз "вероватна подморница" у "пловило које није подморница".

Свеопшта потрага за мистериозном руском подморницом послужила је шведском Министарству одбране да оправда повећање издвајања за одбрану за период између 2016. и 2020. од шест милијарди круна (696 милиона долара).

Драма је започела кад је један фотограф-аматер послао шведском Министарству одбране фотографију наводног подводног пловила непознатог порекла. Шведске власти су у октобру 2014. покренуле интензивну једнонедељну потрагу због сумње у могућу "страну подводну активност" у Балтичком мору близу Стокхолма.

Медији у Шведској су током праћења приче спекулисали да морнарица њихове земље заправо тражи подморницу у Балтику, која наводно припада Русији, подсећа РТ, додајући да су званичници морнарица обе земље све време негирали да у томе има истине.

Комплетан извештај о операцији потраге за неидентификованим пловилом биће објављен до лета, објавио је шведски лист Свенска дагбладет.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи