Читај ми!

Кери позвао Конгрес да сачека коначан споразум са Ираном

Државни секретар САД Џон Кери позвао је америчке конгресмене који се противе споразуму шест светских сила са Ираном да "обуставе паљбу" док не виде коначан споразум који треба да буде потписан до краја јуна.

Џон Кери је рекао да ће у наредна два дана известити Конгрес о недавно потписаном првом, оквирном споразуму, преноси Бета.

То је део напора владе председника САД Барака Обаме да се избори са настојањима да се за ублажавање санкција Ирану затражи обавезна дозвола Конгреса.

Кери је изјавио да администрација треба да има слободу преговарања без мешања са стране све до 30. јуна када је крајњи рок за постизање договора са Ираном о судбини његовог спорног нуклеарног програма.

Очекује се да ће Одбор америчког Сената за спољне односе у уторак разматрати нацрт закона којим ће се Конгресу дати овлашћење да се изјасни о споразуму са Ираном.

Републиканци настоје да Белој кући ограниче маневарски простор док демократе теже супротном циљу и желе да преговарачи имају више слободе.

Иран преговара са САД, Великом Британијом, Француском, Русијом, Кином и Немачком. Оквирни споразум о спорном нуклеарном програму постигнут је 2. априла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи