Читај ми!

Четрнаест мртвих у нападима екстремиста у Египту

Четрнаест људи, углавном египатских полицајаца, погинуло је када су екстремисти напали полицијску станицу у Ел Аришу, на северном Синају. Убрзо потом, крај пута, екстремисти су детонирали бомбу док је пролазило оклопно возило, саопштиле су египатске власти.

На северу Синаја се у последње време догодио низ сложених и успешних напада чија су мета египатске снаге безбедности, а за многе од напада одговорност је преузео огранак екстремистичке војске "Исламска држава", преноси Бета.

У нападу аутомобилом-бомбом на улазу у главну полицијску станицу у Ел Аришу, погинуло је пет полицајаца и један цивил, а рањено је неколико људи.

Од експлозије је остао дубок кратер и оштећено је неколико кућа.

Спасилачке екипе претражују рушевине у потрази за преживелима, а број жртава може порасти.

Током дана било је и других напада који се повезују с тим што православни хришћани у Египту славе Ускрс, али се повезују и с реорганизацијом војног врха због чега је безбедност попустила што екстремисти користе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи