Читај ми!

Пожари на југу Сибира, пет жртава

Петоро људи је погинуло, а око 200 је повређено, од којих неки веома тешко, у сибирској области Каказија.

До пожара је дошло услед неодобреног паљења суве траве након зимске сезоне, рекли су представници безбедносних агенција, преноси Танјуг.

Пет великих и осам мањих пожара је до сада захватило више од 40 вароши и села где је изгорело 900 зграда, саопштиле су власти.

"Ситуација се мења сваког тренутка. Пожари се гасе на једном месту, али други почињу у другом насељу. Број повређених се, такође, мења", речено је у руском министарству за ванредне ситуације агенцији ТАС.

Ватра у Каказији, области на југоистоку Сибира, брзо се распламсала и проширила због јаког ветра.

Државна агенција РИА Новости јавила је, позивајући се на званичнике Министарства за ванредне ситуације, да ватрогасци имају проблема јер је вода у тим крајевима још залеђена.

Руска министарства за одбрану и за ванредне ситуација су саопштила да су послала осам авиона и хеликоптера, и хиљаду ватрогасаца да помогну ограничавање ширења пожара.

Привремени кампови су подигнути у окрузима Бејски и ширински, како би се сместило становништво угрожено пожарима, додаје се у саопштењу владе.

Паљење ватре ради крчења земљишта сваког пролећа и лета изазива веома велике, а често и смртоносне пожаре у Русији.

У лето 2010. године, уз незабележен талас врућине, у европском делу Русије су избили многобројни шумски и пољски пожари.

Комбинованим последицама те две појаве је објашњена смрт 11.000 људи само у Москви за два летња месеца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи