Читај ми!

У Јемен стигао први пакет помоћи

Два авиона са 32 тоне медицинске помоћи слетела су у Јемен, пошто су УН затражиле привремени прекид борби у тој земљи, како би се омогућио приступ цивилима којима је потребна помоћ. Пакистански парламент одлучио је да се не придружи војној коалицији, предвођеној Саудијском Арабијом.

Помоћ у лековима и медицинској опреми прва је која је стигла у Сану, од када је Саудијска Арабија 26. марта са земљама Залива и САД почела бомбардовање положаја шиитских побуњеника, пошто су они заузели делове Јемена, преноси Бета.

Координатор за хуманитарна питања УН Јоханес Ван Дер Клаув рекао је да је помоћ "хитно" потребна Јемену, где се "ситуација погоршава из сата у сат".

Апеловао је на прекид ватре и додао да је УН-у сваког дана потребно "најмање" неколико сати", како би допремиле помоћ онима којима је најпотребнија.

Војна коалиција извела је нове ваздушне ударе на позиције побуњеника Хута, који су лојални бившем председнику Јемена Алију Абдулаху Салеху.

Побуњеници под контролом држе Сану, територије у централном и западном делу Јемена и делове града Адена, који је актуелни председник Абд Рабо Мансур Хади морао да напусти.

Према подацима Светске здравствене организације, од почетка конфликта у Јемену је убијено готово 650 људи, а више од 2.000 је рањено.

У међувремену, пакистански парламент одлучио је да се не придружи војној коалицији, предвођеној Саудијском Арабијом, која је основана у циљу борбе против шиитских побуњеника у Јемену.

Посланици су усвојили резолуцију којим се сукобљене стране у Јемену позивају да конфликт реше дијалогом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи