Читај ми!

Торнадо погодио Ајову, Илиноис и Охајо

Једна особа је погинула, а више људи је повређено када је снажан торнадо прошао деловима америчких држава Ајове, Илиноиса и Охаја. Национална метеоролошка служба упозорила је на "посебно опасну ситуацију" и поручила да људи са средњег запада треба да буду у приправности.

Видео олује на Јутјубу показује огромну пијавицу која се креће преко поља. Једна особа је погинула у олуји која је погодила Фердејл у Илиноису, навела је портпарол за ванредне ситуације Пати Томпсон.

У Рочелу у Илиноису било је много пријава о повређеним и штетама, саопштено је из канцеларије окружног шерифа, преноси Танјуг.

Посебно је тешка ситуација била у болници, јер је због торнада требало збринути ургентне пацијенте.

Си-Ен-Ен је известио да су озбиљне штете начињене на северу града, као и да су спасиоци извлачили заробљене људе из кућа. Према вестима са друштвених мрежа, слична ситуација је била у Киркланду.

Више торнада пријављено је у околини Рокфорда, који је 85 километара удаљен од Чикага

Велика и изузетно опасна пијавица уочена је близу Каманче у Ајови, а торнадо је погодио и јужни Толедо у Охају.

Пијавице су као део опсаног невремена пореметиле живот око 95 милиона људи, укључујући и велике градове као што су Чикаго и Сент Луис.

Осам торнада је у среду прошло кроз Оклахому, Канзас и Мисури, а метеоролози очекују да би ускоро могли да буду погођени и мањи градови као што су Потоси и Мисури, у близини Сент Луиса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи