Читај ми!

Јака артиљеријска паљба око Доњецка

Јака артиљеријска паљба чула се око Доњецка, упоришта проруских сепаратиста на истоку Украјине, јављају извештачи Франс преса.

Чула се размена ватре тешке артиљерије у зони близу аеродрома у Доњецку, преноси Бета.

Прес-центар "Штаба за антитерористичку операцију" у Кијеву саопштио је да су током ноћи украјински војници наставили сукобе са нелегалним оружаним формацијама код Доњецка, Луганска и Маријупоља.

Како је наведено, до јутрос је регистровано девет пута отварање ватре из аутоматског оружја и минобацача калибра 82 и 120 милиметара, као и један сукоб који је трајао дуже од пола сата, пренео је Укринформ.

Министарство одбране "Доњецке Народне Републике" тврди пак да су украјинске снаге безбедности 41 пут отварале ватру на њихове позиције и да су рањена четири припадника проруских снага код села Пески.

Такође, у Доњецку се наводи да је, између осталог, пуцано и на насеља Широкино, Калиновка, Жабуњки, Горловка и село Сигналнаја.

Заменик командира штаба устаника "Доњецке Народне Републике" Едуард Басурин синоћ је оптужио украјинске снаге да су повећале број кршења прекида ватре по читавој линији раздвајања, пренела је РИА Новости

Аеродром у Доњецку од јануара је под контролом побуњеника, после вишемесечних жестоких борби између њих и украјинске војске.

Зона око аеродрома једна је од зона где се настављају спорадични сукоби и после ступања на снагу примирја од 15. фебруара споразумом из Минска, названог "Минск два".

Две стране се узајамно оптужују да крше споразум постигнут у Минску, уз посредовање француског председника Франсоа Оланда и немачке канцеларке Ангеле Меркел, и у присуству руског председника Владимира Путина.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи