Читај ми!

Осумњичени признао да је умешан у убиство Њемцова

Одређен притвор двојици оптужених и тројици осумњичених за убиство Бориса Њемцова. Чечен Заур Дадајев признао да је умешан у убиство руског опозиционара. Остали негирају кривицу.

Суд у Москви је одлучио да тројица мушкараца осумњичених за умешаност у убиство руског опозиционог лидера Бориса Њемцова буду стављени у притвор, где се већ налазе двојица званично оптужених за умешаност у тај случај – Заур Дадајев и Анзор Губашев, пренеле су руске агенције.

Тројица осумњичених којима је суд наложио притвор су Шагид Губашев, млађи брат оптуженог, Рамзан Бахајев и Тамерлан Ескерханов, наводи Ројтерс

Оптужени Заур Дадајев признао је истражитељима да је умешан у убиство руског опозиционара Бориса Њемцова и на данашњем суђењу у Москви изјаснио се кривим. У судници није одговорио на питање о својој умешаности, већ је само тражио фер суђење.

Судија Наталија Мушникова је рекла да је "Дадајевљева умешаност потврђена његовим признањем" и одредила му притвор до 28. априла, преноси Тас.

Други оптужени Анзор Губашев се, на данашњем саслушању у суду у Москви, није изјаснио кривим, али је суд и њему одредио притвор, преноси агенција Тас.

Нешто раније, Дадајев и Анзор Губашев су званично оптужени за умешаност у убиство руског опозиционара.

Они су се појавили пред судом на прелиминарном саслушању заједно са још тројицом мушкараца, који су, како је саопштено, ухапшени у последњих 48 сати у Ингушетији.

Истражитељ је током саслушања рекао да је умешаност нових осумњичених у убиство Њемцова доказана.

"Осумњичени демантују умешаност, али постоје докази који тврде супротно. Њихову умешаност потврђују многи фактори и докази", рекао је истражитељ, пренела је агенција Тас.

Двојица Чечена Заур Дадајев и Анзор Губачев, званично су оптужени за убиство Њемцова, остали су још и даље само осумњичени, рекла је портпаролка суда у Москви Ана Фадајева.

Дадајев је провео 10 година као припадник батаљона чеченског Министарства унутрашњих послова "Север", изјавио је секретар ингушетијског Савета за безбедност Алберт Барахајев.

Није познато да ли је и даље члан поменутог батаљона или га је напустио, наводи Ројтерс.

Власти Чеченије, већином муслиманске републике на јужној граници Русије, нису засад потврдиле ту информацију.

Прво су приведени Губачев и Дадајев, а нешто касније и још тројица осумњичених. Један од њих је био у истом возилу са Дадајевом у тренутку хапшења.

Шеф ФСБ-а Александар Бортњиков каже да истрага разматра неколико верзија убиства, укључујући и наручено.

"Ми настављамо да радимо на утврђивању који појединци би могли бити умешани у овај злочин", рекао је безбедносни званичник Владимир Маркин, преноси Раша тудеј.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару