Аустријски џихадиста дели бомбоне у Сирији

Аустријски исламиста Мухамед М, који је од средине прошле године, нестао, очигледно се налази у Сирији. На интернету се појавио видео-снимак на којем се види како дели слаткише деци у тој земљи.

Мухамед М. је у пратњи свог пријатеља репера из Берлина "Десо Дог"-а, који је прошле недеље стављен на америчку листу терориста, преноси Танјуг.

Мухамед М, са озбиљним изразом лица и пушком око рамена, и берлински репер објашњавају на снимку да слаткишима желе да "угреју срца" деце.

Иначе, Мухамед је рођен у Бечу, као дете египатских имиграната, подсећа аустријска штампа, и важи за радикалног исламисту који има утицаја на салафисте у Аустрији и Немачкој.

Протеклих година, он је у више наврата скренуо пажњу на себе проповедима мржње, видео снимцима претње, као и отвореном пропогандом за џихад.

Последњи пут он је виђен средином прошле године, када је пуштен из турског притвора. Након тога нестао је, према обавештајним подацима, у Сирији.

Мухамед је 2013. ухапшен у Турској, када је покушао са лажним либијским пасошем да отпутује у Сирију.

У Аустрији се за Мухамеда чуло када је спетембра 2007, када је имао 22 године, са својом тадашњом супругом Моном С, због видео снимака ухапшен јер је претио Аустрији и Немачкој.

Због тога он је био притворен четири године.

Био је активан у немачкој испостави "Глобални исламски медијски фронт", а од 2006. године у Аустрији је водио организацију "Исламска омладина Аустрије", која је тада уврштена у радикалне институције.

Након издржавања казне, објављивао је видео-снимке под псеудонимом Абу Усама ел Гариб, пре него што је на јесен 2011. отишао у Немачку, одакле је протеран после две године.

Важи и за вођу у Немачкој забрањене исламистичке групације "Милату Ибрахим".

Мухамед је очигледно раскрстио са Аустријом, јер је у једном ранијем видео запалио свој аустријски пасош и запретио нападима на возове, градове и парламент.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару