Канада, спречен масакр на Дан заљубљених

Канадска полиција је осујетила план најмање две особе да почине масовно убиство, а затим изврше самоубиство. Званичници тврде да овај догађај није повезан са исламским тероризмом.

Они су планирали да на Дан заљубљених изврше масакр у једном тржном центру у Халифаксу, у канадској провинцији Нова Шкотска, преноси Танјуг.

У заверу су били укључени један мушкарац (19) из Тимберлеа (Нова Шкотска), и једна жена (23) из Женеве у америчкој држави Илиноис.

Један званичник је за АП рекао да су осумњичени четовали и да су били опседнути смрћу, као и да су имали бројне фотографије масовних убистава.

Американка је ухапшена на аеродрому у Халифаксу и признала је заверу, тврде надлежни, наводећи да је она написала низ порука да буду објављене на Твитеру након њене смрти.

Полиција је навела да су осумњичени имали приступ оружју, без саопштавања других детаља.

Мушкарац из Тимберлеа је извршио самоубиство пошто је полиција опколила његову кућу.

Докази указују да су још два мушкарца из Нове Шкотске била умешана у заверу, али се њихова улога још утврђује.

Један од њих (20) ухапшен је заједно са Американком на аеродрому у Халифаксу, док је други младић (17) ухапшен на другој локацији.

Млађи од њих двојице тражен је због претњи да дигне једну школу у ваздух и против њега постоји активан налог за хапшење, рекао је полицијски званичник.

"Да су спровели своје намере, могућност великог губитка живота је дефинитивно постојала", рекао је командант полиције Нове Шкотске Брајан Бренан.

Бренан је, међутим, додао да не постоји ништа у истрази што би овај догађај "класификовало као терористички напад", навео је Ројтерс.

"Верујемо да смо ухапсили све познате појединце у овом случају и елиминисали претњу. У овом тренутку не трагамо за било каквим другим осумњиченима", стоји у саопштењу полиције.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару