Обама осудио убиства муслиманских студената

Амерички председник Барак Обама осудио је "брутална и свирепа" убиства троје муслиманских студената у Северној Каролини која је починио њихов сусед, познат по антирелигијским ставовима.

Барак Обама је, изражавајући саучешће породицама жртава, рекао да нико у Сједињеним Америчким Државама никада не би требало да буде мета због тога ко је, како изгледа или како се моли, преноси Танјуг.

Председник САД је критикован јер није реаговао довољно брзо на убиства троје студената - Деаха Шадија Бараката (23), његове супруге Јусор Мухамад (21) и њене сестре Разан Мухамад Абу Салхе (19) у Чапел Хилу.

Федерални истражни биро отворио је истрагу поводом убистава, за која је осумњичен Крег Стивен Хикс (46), који је на својој Фејсбук страници изражавао негативне ставове против свих религија.

Троје студената су сахрањени у четвртак, након чега је уследило окупљање неколико хиљада људи.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган, један je од оних који су критиковали Обаму због неоглашавања у данима након напада.

"Троје муслимана је убијено у Северној Каролини и председник Обама, државни секретар Џон Кери и потпредседник Џо Бајден нису дали никакве изјаве у вези тога", рекао је Ердоган током посете Мексику.

"Као политичари, одговорни смо за све што се дешава у нашим државама и морамо да покажемо наш став", рекао је Ердоган.

Стејт департмент је, ипак, одбацио Ердоганове критике.

Полиција у Ралију је пре три дана саопштила да је дугогодишњи спор између суседа око места за паркирање био повод за убиство три члана једне муслиманске породице у близини Универзитета Северне Каролине.

Муслиманске групе за људска права затражиле су од власти да се позабаве спекулацијама, изнетим на друштвеним мрежама, да иза убиства стоје антимуслиманске предрасуде.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару