Самоубиством окончана талачка криза на Тајвану

Шест затвореника који су у знак протеста због “нефер суђења” и захтева да буду ослобођени узели таоце, извршило је самоубиство.

Затвореници су извршили самоубиство унутар затвора у Каосиунгу на Тајвану, саопштило је Министарство правде, додајући да је директор затвора и више службеника који су узети као таоци, неповређени, преноси Танјуг.

"Полиција и тужиоци покушали су да наведу затворенике да се предају и одустану од самоубиства, али нису желели да слушају. Жалимо што су извршили самоубиство", рекао је заменик министра правосуђа Чен Минг-танг, преноси АФП.

Министарство је пренело да су преговори трајали читаву ноћ, али да није саопштено шта је навело затворенике да се убију.

Чен каже да су затвореници испаили више хитаца у ваздух пре него што су пустили на слободу таоце око 3 часа и 10 минута. Затим је четворо затвореника извршило самоубиство, а 20 минута касније и остала два.

Тужилац Чен Чун-хсиу који је водио преговоре, рекао је да су затвореници знали да ће морати да проведу остатак живота у притвору и да су због тога имали намеру да се убију.

"Они су јасно ставили до знања од самог почетка комуникације да намеравају да умру. Сматрали су да нису имали фер суђење и сумњали су да ће икада више изаћи из затвора. Били су одлучни да протест заврше својом смрћу", рекао је тужилац.

Председник Ма Јинг-јеоу осудио је поступак затвореника због узимања таоца и рекао да је ниво безбедности подигнут у свим затворима, док власти анализирају процедуре управљања како би се установиле рупе које су омогућиле овај инцидент.

Истовремено је изразио жаљење што су затвореници извршили смаоубиство.

Талачка криза трајала је 14 сати, након што су затвореници осуђени за убиство, пљачку и кривична дела у вези наркотика, упали у просторију у којој се налази оружје, одакле су узели четири пушке и шест пиштоља, а као таоце три службеника казнено-поправне установе.

Касније су пристали да замене таоце за директора затвора и једног вишег службеника, пренело је Министраство.

Вођа групе затвореника, према наводима полиције, био је Ченг Ли-тех, један високорангирани члан криминалне организације "Бамбу унион генг", који је осуђен на 28 година затвора због убиства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару