Јапан, преговори о таоцима на "мртвој тачки"

Заменик јапанског министра спољних послова рекао је да су преговори са џихадистима Исламске државе који су запретили да ће убити јорданског пилота и јапанског новинара на "мртвој тачки".

Јасихуде Накајама, који се налази на челу токијског тима за решавање талачке кризе у Аману, рекао је новинарима у јорданској престоници да није било никаквог напретка у покушају да се ослободе јордански пилот Муат ел Касеасбех и јапнски новинар Кенџи Гот, преноси Танјуг.

Заменик генералног секретара Хирошиге Секо, кључни сарадник премијера Абеа, рекао је да Влада још увек чека нове информације о кризи са таоцима.

У аудио поруци постављеној на интернету џихадисти су запретили да ће убити јорданског пилота Муата ел Касеасбеха ако до четвртка увече не буде предата на турској граници Ирачанка Саџида ел Ришави, пренела је агенција АП.

Јорданска влада је саопштила да ће ослободити Ирачанку, иначе осуђену на смртну казну због смртоносних напада у Јордану 2005. године, једино ако добије доказ да је талац Јорданац жив.

Према наводима кувајтског листа Раи, јорданске власти су наводно поручиле џихадистима да уколико убију њиховог пилота да ће заузврат погубити све борце Исламске државе које држе у заробљеништву.

Ирачанка Ришави (44) осуђена је на смртну казну вешањем због умешаности у самоубилачке бомбашке нападе на хотеле у Аману у новембру 2005. године, када је 60 људи погинуло.

Цела драма отпочела је прошле седмице када је Исламска држава објавила снимак са двојицом Јапанаца, Готом и Харуном Јукавом, запретивши да ће их убити ако им се за 72 сата не плати 200 милиона долара.

Тај захтев је после преиначен у ослобађање осуђене Ирачанке и у међувремену су објавили да су убили Јукаву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару