Читај ми!

Мобилизација Хезболаха, Израел "пали" тенкове

Гомила се оружје на граници Либана после ракетног напада Хезболаха на израелске снаге. Погинула двојица израелских војника. Убијен шпански припадник УН. Хезболах мобилише снаге, Израел довлачи трупе. Припадници Војске Србије безбедни.

Напад је био одговор на то што је противтенковском ракетом погођено израелско војно возило на подручју тромеђе Израела, Либана и Сирије, које је Израел окупирао, преноси Бета.

"Најпре је изведена акција против окупираног дела Либана", рекао је војни извор за АФП, додавши да је "Израел одговорио гађањем пограничне области" Либана.

Либански званичници кажу да је Израел одговорио испаљивањем 25 топовских граната на Либан.

Током израелског гранатирања, убијен је шпански припадник тамошње мисије УН, УНИФИЛ-а. 

Израел је јутрос из ваздуха гађао и положаје артиљерије сиријске војске, што је био његов одговор на напад ракетом у уторак на Голанску висораван коју држи Израел.

У том нападу убијена су двојица Израелаца, а неколико их је рањено, саопштила је израелска војска.

Погранична област је поприште размене ватре од прошле недеље, када је Сирија оптужила Израел за бомбардовање.

Тада је погинуло шест припадника борбене либанске организације Хезболах и један генерал из Ирана.

Министарство: Припадници Војске Србије безбедни

Сви припадници Војске Србије ангажовани у мултинационалној операцији УНИФИЛ у Либану – добро су, безбедни су и налазе се на сигурном, речено је агенцији Бета у Министарству одбране.

"Наши мировњаци увежбавају дефинисане процедуре за реаговање у кризним ситуацијама, а ми непрекидно пратимо ситуацију на терену и одржавамо контакт са нашим људима ангажованим у зони операције", рекао је Бети портпарол Министарства одбране и Војске Србије, мајор Јован Кривокапић.

Војска Србије у мировној мисији УНИФИЛ у Либану има укупно 177 припадника, међу којима су припадници пешадијске чете, вода за заштиту снага и штабни официри. То је најбројнија појединачна мировна мисија Војске Србије, која укупно широм света у више од десет мисија има око 330 мировњака.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару