Читај ми!

Порука градоначелника Ротердама суграђанима муслиманима

Градоначленик Ротердама Ахмед Абуталеб, син имама из Марока, поручио је муслиманским имигрантима који не цене начин живота у западној цивилизацији да оду одатле. Ако вам смета слобода - идите одавде, сада ће због вас сви буљити у добронамерне муслимане, истакао је Абуталеб.

Само неколико сати после напада исламиста на редакцију француског сатиричног недељника Шарли ебдо у Паризу, Ахмед Абуталеб је уживо на телевизији изјавио да муслимани којима се не свиђа слобода, могу спаковати своје ствари и отићи, пише Дејли мејл, а преноси Танјуг.

Лабуристички политичар Абуталеб (53), који је рођен у Мароку а са 15 година дошао у Холандију, познат је по отвореном ставу о миграцији. Пре него што је постао градоначелник Ротердама 2008. године, био је новинар.

"Несхватљиво је како се можете окренути против слободе, али ако вам се она не свиђа, спакујте своје ствари и идите. Ако вам се не свиђа овде зато што неки карикатуристи које не волите објављују новине, онда вам поручујем да идете одаве", рекао је Абуталеб.

Градоначелник Лондона Борис Џонсон је изјавио прошле недеље да је Абуталеб за њега херој зато што говори отворено и директно.

"Ово је глупо и толико несхватљиво. Идите из Холандије ако не можете да пронађете своје место овде. Сада ће због вас сви буљити у добронамерне муслимане", додао је Абуталеб.

Он је одрастао као син имама у северном Мароку, али је емигрирао у Холандију 1976. године. Прво је радио као репортер, а затим је 2007. постао државни секретар за социјална питања и незапосленост.

Када је 2008. године постао градоначелник Ротердама, другог града по величини у Холандији са више од 610.000 становника, постао је први имигрант који је дошао на такав положај у тој земљи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару