Нетанијаху посетио место напада терориста

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху посетио је кошер супермаркет у Паризу, који је био мета напада исламског терористе у прошли петак, у коме су убијена четворица Јевреја.

"Постоји директна линија између напада ектремистичког ислама широм света и напада који се овде догодио, у кошер супермаркету у срцу Париза", написао је Нетанијаху на свом Фејсбук налогу, јављају израелски медији, преноси Танјуг.

У пратњи шефа израелске дипломатије Авигдора Либермана, Нетанијаху је запалио свећу и одао пошту жртвама.

Нетанијаху је позвао светске лидере да се боре против тероризма, чак и када је уперен само на Израел или јеврејски народ.

"Овог поподнева посетио сам 'Хипер кашер', где се терористички напад годио у петак. Срео сам тамо Селин, једну од талаца, и она ми је рекла шта се догодило за време напада", написао је Нетанијаху на својој Фејсбук страници.

"Очекујем да се сваки лидер, чак и пошто смо марширали заједно кроз улице Париза, бори против терора онаквог какав јесте, чак и ако је уперен против Израела и Јевреја", рекао је Нетанијаху током посете.

Четворица су убијена када је Амеди Кулибали упао у јеврејску продавницу и држао сатима таоце. Талачка криза окончала се након што је полиција упала у радњу и убила нападача.

Нетанијаху је допутовао у Париз у недељу на велики марш у знак сећања на 17 жртава терористичких напада у Паризу прошле недеље, укључујући сатирични магазин "Шарли ебдо", где је убијено 12 људи и кошер супермаркет, као и убиство једне полицајке.

Иначе, кабинет израелског премијера раније је потврдио је да се Француска најпре противила идеји да Нетанјаху учествује у историјском маршу у Паризу.

Израелски премијер је касније говорио на хебрејском у Великој синагоги у Паризу, где се захвалио Француској на "врло чврстој позицији против" антисемитизма.

"Наш заједнички непријатељ је радикални екстремистички ислам, не нормални ислам", рекао је Нетанијаху после марша кроз Париз, у коме је учествовало 1,6 милиона људи.

"Израел је данас на страни Европе, али ја бих волео да Европа буде на страни Израела, такође", рекао је Нетанијаху, како преносе светске агенције.

"Они који су убили и масакрирали Јевреје у синагоги у Израелу и они који су убили Јевреје и новинаре у Паризу, део су истог глобалног терористичког покрета", навео је Нетанијаху, мислећи на новембарски напад у Јерусалиму, како је пренео АФП.

"Морамо их осудити на исти начин, морамо се борити против њих на исти начин", истакао је Нетанијаху и још једном позвао француске Јевреје да се уселе у Израел, дан након што је рекао да је та земља њихов дом.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару