Читај ми!

Постхумни видео-снимак Амедија Кулибалија

Мушкарац који личи на Амедија Кулибалија, једног од убијених нападача у акцији полиције у Паризу, изјавио је на видео-снимку који је данас постављен на интернет да је члан екстремистичке групе Исламска држава.

Говорећи у камеру, мушкарац је рекао да је "устао против полиције", док текст који иде преко слике потврђује да је у четвртак убио полицајку на југу Париза и напао јеврејску продавницу наредног дана, јавио је АФП, а преноси Танјуг.

На снимку је рекао да је координисао своју акцију са браћом Куаши, који су извршили терористички напад на магазин Шарли ебдо, у којем је убијено 12 особа.

Кулибали је рекао да је одан пре свега калифу Абу Бакру ал Багдадију (лидер Исламске државе) и рекао да је са браћом Куаши успео да синхронизује напад.

"Оно што смо ми учинили је у потпуности легитимно због онога што су они учинили. Ако нападнете Калифат – напашћемо вас", нагласио је Кулибали.

Француске снаге безбедности усмерене су на проналажење Хајат Бумедијен, партнерке Амедија Кулибалија, који је у петак узео као таоце купце у једној јеврејској продавници, и убио њих четворо.

У америчким медијима појавиле су се, међутим, информације да је она можда још пре напада отпутовала у један турски град близу сиријске границе, где јој се губи сваки траг.

Пре него што је убијен, у акцији елитних полицијских јединица на продавницу, Кулибали је новинарима рекао да је припадник џихадистичке групе Исламска држава.

Кулибали и Бумедијен су главни осумњичени за убиство саобраћајне полицајке у четвртак у близини француске престонице.

Тај напад је додатно уздрмао Француску, која се још опоравља од терористичког напада на сатирични недељник Шарли ебдо у среду, када су двојица наоружаних нападача, браћа Шериф и Саид Куаши, убила 12 људи, укључујући неке од најпознатијих карикатуриста у земљи, док је 11 људи рањено.

Браћа Куаши, који су држали таоце у једној штампарији, убијени су у петак у акцији француских снага реда. Шериф Куаши је непосредно пре упада полиције, у интервјуу за француску телевизију, рекао да га је послала Ал Каида из Јемена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару