Читај ми!

Убијен отмичар у супермаркету, четири мртва таоца

Француски специјалци ликвидирали отмичара у супермаркету у Паризу. Најмање четири таоца су настрадала. Нападач претходно убио двоје људи. Ликвидирани Амеди Кулибали познавао бар једног од браће Куаши. У бекству је и осумњичена жена.

21.30 - Терориста Амеди Кулибали држао је у супермаркету 19 талаца, а четворицу је усмртио пре него што је полиција упала у продавницу и убила га, рекао је за АП представник израелске владе који је током кризе одржавао везу између израелског и француског премијера, преноси Фонет.

19.45 - Амеди Кулибали рекао претходно француској ТВ БФМ да је био припадник Исламске државе, пренео је АФП.

18.00 - Жена која је осумњичена за напад у супермаркету је у бекству, јавља Си-Ен-Ен. 

17.30 - Полиција ликвидрала нападача. Најмање четири таоца из супермаркета су мртва, јавља Ројтерс позивајући се на изворе у полицији. Два полицајца су повређена.

16.45 - Кулибали прети да ће убити таоце, уколико полиција покрене акцију против браће Куаши, јавља Би-Би-Си.

16.20 - Кулибали познаје бар једног од браће Куаши, тврди француска полиција, преноси АП.

16.00 - Двадесетак особа блокирано у продавници која се налази одмах поред кошер-супермаркета. Чекају упутства полиције, преноси Танјуг.

15.50 - Полиција објавила фотографију нападача у супермаркету, Амедија Кулибалија, који се сумњичи за јучерашње убиство полицајке.

 

15.30 - Полиција накратко блокирала и Трг Трокадеро недалеко од Ајфелове куле. Трг и околни ресторани евакуисани. Полиција накнадно саопштила да је била реч о лажној узбуни.

15.00 - Нападач у супермаркету највероватније повезан са масакром у Шарли ебдоу, рекао за АП један полицијски званичник.

Приликом напада на бакалницу са кошер производима, прво су две особе погинуле, а једна је била рањена. У супермаркету је било заточено још најмање пет особа.

Неки од запослених су успели да у моменту напада истрче напоље, јавља Паризјен

Фигаро наводи да је нападач био наоружан калашњиковим којим је претио, а убрзо су на лице места стигли француска полиција и војска.

Полиција је саопштила да је реч о осумњиченом за убиство полицајке у Монружу, Амеди Кулибалију, чији идентитет су чувари реда данас, како је саопштено, утврдили.

Амеди Кулибали (32) је 2010. године био је виђен са осумњиченим за масакр у редакцији Шарли ебдо Шерифом Куашијем, током полицијске истраге покушаја побуне у затвору у Француској.

Кулибали је осуђен због "своје улоге" и био је "добро познат" француској антитерористичкој полицији, пренела је агенција АП.

Париска полиција је објавила фотографију Кулибалија и навела да је осумњичен и за јучерашње убиство жене полицајца.

Други осумњичени за напад у јеврејској радњи у Паризу је жена Хајет Бумдијен (26) која се била саучесница јучерашег убиства полицајке, налази се у бекству.

Током акције полиција све продавнице у чувеном јеврејском насељу у централном Паризу, недалеко од места данашњег напада, биле су затворене.

На помолу је била још једна кризна ситуација у Паризу, на Тргу Трокадеро, у близини Ајфелове куле, који је полиција евакуисала данас по подне, без објашњења, преноси Фигаро.

Лист наводи да је непотврђена гласина о присуству једног наоружаног мушкарца на Трокадеру довела до евакуације и превентивне интервенције снага реда.

Приступ линијама метроа на том тргу у 16. арондисману такође је био затворен.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару