Читај ми!

Вучић: Заједно против зла тероризма

Премијер Александар Вучић уписао се у Књигу жалости у Амбасади Француске и одао почаст жртвама терористичког напада на "Шарли ебдо", уз поруку да ће се Србија и Француска против зла тероризма борити заједно, баш као што су кроз своју историју то много пута чиниле.

Вучић је истовремено и најоштрије осудио "терористичке пуцње у мирне и слободне грађане", преноси Танјуг.

"У име Владе Републике Србије и свих грађана наше земље, изражавам најдубље саосећање са породицама убијених у злочиначком нападу у Паризу и најоштрије осуђујем терористичке пуцње у мирне и слободне грађане", поручио је Вучић.

"Шокирани смо злом које је погодило пријатељску Француску и уверени да ће француски народ и његово руководство победити све оне који би да врате човечанство неколико векова уназад.

Србија сматра да и данас има и може много тога да научи од Француске, од поштовања људских права и слобода до спровођења демократских принципа владавине и зато, драги пријатељи, у овом тешком тренутку можете да рачунате на искрену и свесрдну подшку Србије и њеног народа", написао је премијер.

"Против зла тероризма борићемо се заједно, баш као што су Француска и Србија кроз своју историју то много пута чиниле. Нека је слава свим страдалима у безумном терористичком нападу. Je suis Charlie", написао је Вучић у Књигу жалости.

У Књигу жалости уписао се и министар културе и информисања Иван Тасовац и одао почаст жртвама терористичког напада у Паризу.

Тасовац је написао да је мучки напад на новинаре Шарли ебдоа био и напад на француску традицију оштре критичке сатире и европску идеју слободе мишљења и изражавања.

"Дубоко потресен због губитка невиних живота, дивим се грађанима Француске на њиховој посвећености духу толеранције. Достојанствена борба за слободно и отворено друштво је борба за све нас", написао је Тасовац.

Данас се у Књигу жалости уписала и министарка без портфеља задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

У Књигу жалости уписала се и председница Скупштине Маја Гојковић.

"Примите саучешће и подршку у тешким тренуцима за Француску, ваш народ и грађане", написала је Гојковићева.

Она је навела да је уверена да ће снага толеранције победити безумље насиља. "Живела Француска", написала је председница парламента.

И запослени у Канцеларији Савета Европе у Београду и Мисији ОЕБС-а у Србији одали су пошту жртвама терористичког напада у Паризу.

Запослени из ове две организације су се окупили у предворју својих просторија у 10.30 уз минут ћутања како би изразили шок и тугу због застрашујућег напада на невине људе у листу "Шарли Ебдо".

Како се наводи у саопштењу организација, запослени су изразили саучешће народу Француске, а посебно породици и пријатељима жртава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару