Читај ми!

Полицајац упуцао црног младића у леђа

Извештај са обдукције ненаоружаног црног младића, којег је 11. августа у Лос Анђелесу убио бели полицајац, показао је да је он убијен метком у леђа, објавили су амерички медији.

У копији извештаја, који је на свом сајту објавио лист Лос Анђелес тајмс, наводи се да је Езел Форд упуцан из ватреног оружја три пута, у леђа, у руку и у абдомен, јавља агенција АФП, преноси Танјуг.

Рана на леђима указује на то да је Форд упуцан из близине, показала је обдукција.

Фордова смрт само је једна од низа сличних случајева у САД ове године, у којима су бели полицајци у спорним ситуацијама убили ненаоружане Афроамериканце.

Широм САД одржане су демонстрације чији учесници тврде да су полицајци користили непропорционално велику силу против црнаца у случајевима као што су смрт Ерика Гарнера у Њујорку у јулу, као и Мајкла Брауна у Фергусону у августу.

У оба случаја, порота је одлучила да се полицајцима неће судити.

Форда, који је имао 25 година кад је убијен и наводно је био ментално болестан, убила су 11. августа двојица полицајаца у патроли у јужном предграђу Лос Анђелеса.

Он је био сам, ненаоружан и ходао је плочником. Полиција Лос Анђелеса тврди да се Форд физички супротставио полицајцима и да је једном од њих покушао да отме пиштољ.

Обдукција тела Езела Форда је објављена зато што су се грађани жалили на мањак транспарентности у полицијским истрагама, а градоначелник Лос Анђелеса Ерик Гарсети је обећао да ће тај извештај бити објављен до краја године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи