Снег завејао део Европе

Снег и ледено време захватили су делове Британије, задајући проблема возачима, а снег је покрио и делове Швајцарске и југозападне Немачке и Француске.

Велику Британију су погодиле ниске температуре и снежна мећава, а у северној Енглеској и Шкотској се очекују нове снежне падавине, преноси Танјуг.

У неким деловима Шкотске и Велса температуре су у току ноћи опале на шест степени испод нуле, а возачи су због мећаве морали да оставе своје аутомобиле на путу, преноси лондонски лист Индипендент.

Десетине хиљада кућа у Великој Британији су без струје. Проглашен је највиши степен упозорења због поледице.   Аеродром "Џон Ленон" у Ливерпулу накратко је био затворен, како би се писте очистиле од снега.

Како наводи АП, више десетина људи који су путовали из Шефилда за Лондон провели су ноћ у једној цркви пошто им се аутобус заглавио.

У деловима северне Енглеске снежни покривач је дебео 11 центиметара.

Ледени дани су у Великој Британији најављени и за наредну недељу, све до четвртка.

Снег је пао и у деловима Швајцарске и југозападне Немачке, а чак 40 центиметара дебео снежни покривач предвиђа се у вишим деловима немачког Шварцвалда, наводи АП.

Због снега и леда на немачком ауто-путу А8 код Штутгарта настао је застој хиљада возила, дугачак 20 километара.

Саобраћај у Француској местимично је прекинут због снежне олује, уз ветар брзине и од 160 километара на сат.

Саобраћај у луци Кале, на северу Француске, био је у потпуности затворен готово два сата. У јутарњим часовима није било ни бродског саобраћаја између Калеа и Довера, на југоистоку Велике Британије.

На Балкану, снежно невреме које је стигло прошириће се током викенда на цео регион, где се очекују ниске температуре, јак ветар и формирање снежног покривача, наводе метеоролошке службе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи