Читај ми!

Процурио гас из реактора у Јужној Кореји

Три радника изгубила су живот на месту изградње нове атомске централе у граду Улсан на југу Републике Кореје, око 410 километара југоисточно од Сеула.

Представник компаније "Кореја хидро енд нуклеар пауер" Бае Кјонг-мин каже да се сумња да је узрок смрти тројице радника на изградњи реактора азот који је процурео, јавља јужнокорејска агенција Јонхап, а преноси Танјуг.

Агенција АП наводи да су жртве у петак изгубиле свест и отпремљене у болницу.

Процењени капацитет трећег енергетског блока (реактора) централе "Њу Гори" је 1.400 мегавата и радови на изградњи и монтажи завршени су 99 одсто, а компанија је најавила да је почетак експлоатације предвиђен за јун наредне године.

Агенције наводе да је до овог инцидента дошло неколико дана након што је државна компанија претрпела неколико хакерских напада, због чега се повећана забринутост у Јужној Кореји која трећину енергетских потреба задовољава помоћу 23 нуклеарна реактора.

Анонимни хакери тврде да су у стању да онеспособе контролне системе на централама.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи