Читај ми!

Делимично обновљено снабдевање Крима струјом

После потпуног прекида снабдевања Крима електричном енергијом, Украјина је делимично обновила снабдевање острва струјом. Украјинске власти информације о искључењу називају гласинама и кажу да је до прекида напајања дошло збо прекорачења потрошње.

Већ други пут ове недеље, Украјина је без упозорења прекинула снабдевање Крима електричном енергијом.

Кримске власти саопштиле су касно поподне да је Украјина делимично обновила снабдевања полуострва електричном енергијом, док је украјинско Министарство енергетике информације о искључењу назвало гласинама, наглашавајући да је до прекида напајања дошло због прекорачења утврђених ограничења потрошње, пренеле су руске и украјинске новинске агенције.

УНН наводи да је влада полуострва које се одвојило од Украјине и присајединило Русији на друштвеним мрежама саопштила да је поново обезбеђен проток капацитета 650 мегавата, док је руској агенцији Тас кримски министар енергетике Сергеј Јегоров рекао да је Украјина обновила пренос струје магистралним водом Каховка-Џанкој капацитета 400 мегавата.

Портпаролка украјинског Министарства енергетике Ана Дудка рекла је да су нетачне "гласине да је Крим искључен са испорука електричне енергије са копненог дела Украјине".

Према њеним речима, за Крим је, као и за друге делове Украјине, установљено ограничење потрошње струје и када се тај лимит прекорачи, снабдевач искључује потрошача.

Раније данас, јављено је да је рано јутрос на Криму примењен план хаваријског искључења.

Тас је из Кијева јавио да ће наредних дана Украјина почети увоз електричне енергије из Молдавије, Белорусије и Русије, како би се прекинуло са повременим искључењима потрошача.

Крим 70 одсто зависи од испорука струје из Украјине, подсећају агенције.

Украјинска државна железничка компанија саопштила је да ће обуставити путнички и теретни железнички саобраћај према Криму због безбедносних разлога, пренела је агенција Ројтерс.

Прекиди у снабдевању струјом Крима почели су у среду. Крим је припојен Русији у марту, али још увек доста зависи од Украјине када је реч о снабдевању електричном енергијом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи