Читај ми!

"Интервју" није одушевио Азију

Стотине хиљада људи у Кини и Јужној Кореји погледало је илегалне копије спорног филма "Интервју". Измишљена прича о атентату на севернокорејског лидера Ким Џонг Уна није импресионирала Исток.

Само у Кини је копије филма, титлованог на кинеском, погледало најмање 300.000 људи на онлајн порталу за размену видео садржаја, преноси Танјуг.

Већина која је гледала филм у Кини и Јужној Кореји каже да је разочарана приказаним, а да је њихов главни мотив да дођу до копије био што је продуцентска компанија "Сони пикчерс" била мета хакерских напада због тог филма.

"Није важно да ли је филм добар или не, он је постао нешто што свако треба да погледа", написао је један од блогера на кинеском порталу Веибо.

Чак и гледаоци из Јужне Кореје, која је и даље у техничком рату са Северном, кажу да нису импресионирани оним што су видели.

"Пуно тога је нереално и људи који глуме становнике Северне Кореје јако лоше изговарају њихов језик", написао је један од гледаоца на порталу Навер, а преноси Ројтерс.

"У сцени у којој Ким Џонг Ун побесни, нисам могао јасно да разумем шта он заправо прича" - један је од коментара на порталу.

Други гледалац је написао да у филму "нема ни драме, ни забаве" и пита се "Зар нису могли да направе бољи филм".

"Сони" за сада не планира дистрибуцију филма у азијским биоскопима.

САД су оптужиле Северну Кореју за хакерски напад на "Сони", али Пјонгјанг тврди да није одговоран за то.

Филм, чија божићна премијера је првобитно отказана, приказан је на празнични дан у више од 300 биоскопа у Сједињеним Државама.

За оне који не желе да иду у биоскоп да гледају "Интервју", "Сони" је омогућио да филм буде доступан преко интернета - преко Гугл плеја, ЈуТјуба, Мајкрософтовог Икс-бокс видеа и "Сонијевих" сајтова.

Многи гледаоци сматрају да филм није добар, али исто тако сматрају апсурдном идеју да он представља претњу по Северну Кореју која је раније оценила да је филм "отворено спонзорисање тероризма, али и ратни чин".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи