Тајмс: Ангела Меркел личност године

Британски лист "Тајмс" прогласио је немачку канцеларку Ангелу Меркел за личност 2014. године, због централне улоге коју има у очувању европске стабилности.

Лист Тајмс наводи да је Ангели Меркел ово признање додељено пре свега због тога што је преузела контролу над напетим преговорима Запада са руским председником Владимиром Путином након анексије Крима, преноси Танјуг.

"Меркелова се показала као неопходан посредник у години у којој су односи Истока и Запада стављени на пробу 'до тачке пуцања' у најопаснијој геополитичкој кризи од хладног рата", истиче се у тексту под насловом "Жена која нам је потребна у свету пуном опасних мушкараца".

Тајмс објашњава да Меркелову личношћу године чини, такође, њено одбијање да је пожурују, као и осећај за оно што је важно у опасном свету.

У протеклих 12 месеци, све нетактичније послератне институције укључујући НАТО, ЕУ и Савет безбедности УН нису успеле да се прилагоде ескалирајућим кризама, а политичари нису успели да се супротставе претњи отпадничких држава и харајућих војски, оцењује се у анализи.

"Само се један лидер издвојио: немачка канцеларка Ангела Меркел", истиче лондонски лист и закључује да је Меркелова једна од најутицајнијих жена у свету.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи