Читај ми!

Медведев: У 2015. решавање нагомиланих проблема

Председник владе Русије Дмитриј Медведев рекао је на састанку владе с председником Владимиром Путином, да се у привреди земље накупило много унутрашњих проблема и да је влада дужна да се у 2015. години усредсреди на њихово решавање.

Према речима председника Русије Владимира Путина, тешкоће с којима се Русија суочава нису само спољашњег карактера него су изазване и ограничењима у вези са санкцијама и објективном међународном коњуктуром, преноси Танјуг.

"Тешкоће с којима се Русија суочава изазване су и нашим недостацима, који су се развијали током година", каже Путин.

Председник владе Русије Дмитриј Медведев истиче да је очигледно да је количина нагомиланих проблема велика и да нису сви због спољнег притиска или промене тржишних цена нафте, преноси ТАС.

Према његовим речима, постоје проблеми руске привреде, који су се накупили у совјетском и постсовјетском периоду и које власти морају да решавају у највећој могућој мери.

"На то ће бити усмерен рад владе", наглашава премијер Русије.

Као други, не мање важан задатак, Медведев наводи обезбеђење функционисања кључних предузећа.

Део антикризних мера, које је захтевао председник се већ реализује а део би требало да буде реализован у најскорије време, каже Медведев.

У оцени резултата рада, захваљује влади за "тимски рад" и нада се да ће се у 2015. години влада изборити са изазовима.

Медведев обећава да ће учинити све како би домаћа привреда добила додатне погодности када 1. јануара 2015. почне да функционише Евроазијски економски савез.

Неке надлежности су већ прешле на ЕАЕС и биће реализоване на наднационалном нивоу, указује Медведев и додаје да мора да се учини све да руске могућности и привреда не буду само на губитку због тога, него и да добију додатне погодности које су постављене у току формирања идеје Евроазијског економског савеза.

Према његовом мишљењу, треба "успоставити рад с партнерима у Савезу и са најближим међународним партнерима и низом других земаља".

ЕАЕС чине Русије, Белорусија и Казахстан. Од 2. јануара ће им се придружити Јерменија, а од маја, како је планирано, Киргизија, подсећа ТАС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи