Читај ми!

Нови протести због убиства у Берклију

Због убиства осамнаестогодишњег Афроамериканца, прошле ноћи и јутрос мирно је протестовало око 150 људи у Берклију, а у једном тренутку неколико демонстраната је покушало да провали у салон лепоте па је полиција привела најмање двоје људи.

Група демонстраната синоћ је блокирала саобраћај у Берклију на око 45 минута, пренела је агенција Ројтерс.

Младић Антонио Мартин (18) убијен је пре два дана на бензинској станици недалеко од Фергусона, где је белац полицајац летос убио црног тинејџера Мајкла Брауна.

Градоначелник Берклија Теодор Хоскинс изјавио је да се та два догађаја не могу поредити и да не жели да жури са закључцима, али да постоје јасне разлике између овог и случаја Браун.

Сличан став изнела је и сенаторка државе Мисури, Марија Шапел-Надал, која се нашла на удару сузавца на протестима због смрти Брауна. Рекла је да верује да је полицајац у Берклију имао оправдање да пуца.

До пуцњаве у Берклију дошло је када је полицајац стигао на бензинску станицу ради провере пријаве крађе.

Полицајац је изашао из кола да би разговарао са двојицом мушкараца на бензинској станици, али један од њих уперио је револвер од девет милиметара у полицајца.

Полицајац је извадио свој револвер, коракнуо уназад, сагао се и испалио три хица, од којих је један погодио младића, усмртивши га, саопштила је полиција.

У САД се већ дуже времена води жестока дебата о односу снага безбедности према Афроамериканцима, као и о претерано агресивним акцијама полиције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи