Читај ми!

Никарагва, протест због изградње канала

Демонстранти блокирали ауто-пут у јужном делу Никарагве јер се противе изградњи канала између Тихог океана и Карипског мора.

Специјалне полицијске снаге и војска Никарагве испалили су гумене метке и бацили сузавац на демонстранте како би их растерали са ауто-пута, јавља Танјуг.

Ухапшено је 30 људи, а 20 њих је повређено, укључујући 15 полицајаца, преноси агенција АП.

Снаге безбедности су биле приморане да употребе силу јер после недељу дана преговора нису успели да наговоре житеље да одлокирају ауто-пут недалеко од Ел Туле, града на 400 километара од престонице Манагве, саопштила је полиција.

Један од житеља каже да је бесан јер је на католички Божић полиција употребила силу да би их растерала са њихових поседа.

Због изградње канала, вредног 50 милијарди долара, биће извршена експропријација земљишта.

Председник Никарагве Данијел Ортега наглашава да ће власници земљишта добити обештећење.

Влада Никарагве заједно са кинеском компанијом гради канал, који треба да буде дуг 278 километара и који би, према плановима, требало да буде у функцији до 2019. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи